Welkom op de website van Traiterie Chef
Zalm Niçoise

Zalm Niçoise

Laat ik eerlijk zijn. Dit is eigenlijk een Salade Niçoise, maar dan anders. Eén van mijn favoriete chef-koks maakt deze salade met verse tonijn, maar omdat deze niet altijd is te verkrijgen moet je improviseren. Niet slecht gelukt, al zeg ik het zelf.

Nodig voor 4 personen:

4 grote aardappels – 400 gram sperziebonen – 4 ei – 2 rode ui – 200 gram cherry tomaat – 2 avocado – ijsbergsla – 500 gram verse zalmfilet (in 4 stukken) – olijfolie – balsamico azijn – mosterd – vers gemalen zwarte peper

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 3 cm. Kook de aardappels in ca. 5 minuten gaar. Haal de uiteinden van de sperziebonen en breek in 2 stukken. Kook de sperziebonen in ca. 5 minuten. Wilt u de boontjes iets zachter, kook dan wat langer door. Zet de aardappel en sperzieboontjes apart, zodat ze nog lauw zijn als de salade wordt gemaakt.

Snij de cherry tomaatjes in tweeën, schil de avocado en snij in de lengte in schijfjes. Snij de ui in ringen. Kook de eieren ca. 2 minuten, zodat het eigeel nog zacht is. Was een paar bladeren van de ijsbergsla, scheur in stukken en verdeel dit over 4 borden. Maak een dressing van 2/3 olijfolie en 1/3 balsamico azijn en breng op smaak met wat mosterd. Besprenkel de sla met wat dressing en verdeel de overige dressing over de aardappelblokjes en de sperzieboontjes. Meng de dressing goed.

Bestrooi de zalmmoten met vers gemalen peper en bak de zalm zacht in de koekenpan voor ca. 5 minuten of tot de zalm licht rose is van binnen. Nu gaan we de salade “ bouwen”.

Verdeel over de vier borden bovenop de ijsbergsla achtereenvolgens de aardappelblokjes, de sperzieboontjes, de cherry tomaatjes en de ringen rode ui. Garneer de avocado als een waaier over het geheel, ieder bord een halve avocado. Leg naast de waaier een moot zalmfilet. Pel het ei en leg deze op de zalmfilet. Breek het ei, zodat het eigeel er uitloopt. Serveer direct.