Welkom op de website van Traiterie Chef
Raar Voedsel

Raar Voedsel

Iedere zaterdagochtend trekken vader, dochter en kleinzoon er op uit om boodschappen te doen op de Lindenmarkt. De eetlijstjes worden dan kritisch beoordeeld en soms, als de inspiratie ontbreekt, wordt er ook wel bij elkaar gespiekt. Dat spieken gaat niet altijd goed, want behalve dat er een generatiekloof is te overbruggen, speelt er ook een mannen/vrouwen- dingetje mee. De mannen houden van een lekkere stevige maaltijd met veel saus of jus, terwijl de dames het liever licht houden met veel groenten en fruit. The war of the roses noemen wij dat thuis. Maar niet getreurd, wij gaan daar heel vrolijk mee om. Als de dames koken zeggen de heren “ Oh, eten we weer raar voedsel?”. En als de heren koken zeggen de dames spontaan “ Look, I made a salad!”. Een gerecht wat al jarenlang als compromis geldt is het bonenprutje. Genoeg vlees, saus en verse groenten voor iedereen, makkelijk te maken en altijd wel een kliekje in het verschiet.

Bonenprutje
500 gr. Rundergehakt – olijfolie – 250 gr. ui in blokjes – 250 gr. prei in ringen – 500 gram vers gedopte kapucijners – 2 blik tomaat – ¼ blik tomatenpuree – zout – peper – Italiaanse kruiden naar smaak

Kook de kapucijners beetgaar. Voor jonge boontjes is de kooktijd circa 15 minuten, voor latere oogst geldt een kooktijd van 20 tot 30 minuten. Verhit de olie in een braadpan en voeg het gehakt toe. Rul het gehakt goed gaar. Haal het gehakt uit de pan en roer de ui in het braadvocht. Laat de ui smoren en voeg de prei toe. Als de prei iets gaar is kan de tomaat worden toegevoegd. Maak de saus op smaak met tomatenpuree, zout, peper en Italiaanse kruiden. Voeg als laatste het gehakt en de kapucijners toe. Verwarm alles goed door en “Look, I made een prutje”. Lekker met rijst of couscous en meer dan genoeg voor 4 personen. Smakelijk!